Formulari de cerca

Setmana de les Dones i la Igualtat
23/02/2017

L'Ajuntament de Rafelbunyol, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona, ha organitzat la Setmana de les Dones i la Igualtat amb activitats culturals, socials i esportives per a totes les edats que tindrà lloc del 3 al 13 de març.

L'Ajuntament de Rafelbunyol amb l'objectiu de viralitzar missatges d'igualtat a través de les xarxes socials per a conscienciar sobre la importància d'eradicar les desigualtats de gènere ha llançat un concurs amb el hashtag #MannequinPerLaIgualtat.

Es tracta d'un concurs on els participants deuran gravar un vídeo de 45 segons com a màxim en el qual els i les participants, de totes les edats, realitzen el conegut "mannequin challenge" introduint una frase visible a favor de la igualtat. El grup guanyador es portarà a casa un val de 100 euros per a gastar al comerç local.

Tots els vídeos participants s'estrenaran el dia 3 de març a la vesprada en una projecció conjunta en el saló d'actes de la Casa de la Cultura, que a l'acabar donarà pas a la projecció del film Sufragistas. Anteriorment, el mateix dia tindrà lloc la inauguració de l'exposició "El trabajo de las mujeres en la tabacalera de Valencia" que estarà oberta al públic del 3 al 20 de març en la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura.

A l'endemà l'activitat cultural es continua amb el teatre amb la comèdia "Las putas amas de casa". Una obra que els i les majors podran gaudir al mateix temps els seus xicotets i xicotetes es diverteixen en una sala contigua de la Casa de la Cultura amb l'animació lectora "contes per a l'igualat de gènere".

La salut és molt important, per això s'ha organitzat una xarrada sobre sol pèlvic i podologia el dilluns dia 6 de març, que de nou amb l'objectiu de compatibilitzar horaris i conciliar la vida familiar amb la resta d'activitats es portarà a terme a la mateixa hora i al mateix edifici que una animació lectora.

L'Ajuntament ha plantejat activitats per a totes les edats però conscient de el enriquidor que és ajuntar a majors i xicotets en una mateixa activitat perquè mitjançant el joc compartisquen coneixements, ha organitzat un taller inter-generacional en el que faran un mural per la Igualtat.

Per segon any consecutiu, els veïns i veïnes de Rafelbunyol visualitzaran la igualtat mentre passegen per la localitat gràcies a un projecte d'intervenció en els passos de vianants amb missatges sobre la defensa dels drets de la dona i la igualtat de gènere que elaboraran els i les joves en unes jornades prèvies de sensibilització.

El 8 de març, Dia Internacional de la dona, el Consistori ha organitzat un acte institucional en la plaça del carrer Miquel Romeu en el qual es procedirà a la lectura del manifest que donarà pas a una lectura participativa on es llegiran textos relacionats amb l'apoderament de la dona i el foment de la igualtat per part de la ciutadania que desitge participar.

El dijous 9 de març aprofitant l'afluència de gent al carrer pel mercat, tindrà lloc un "Desig per la igualtat". Es tracta, d'una solta de globus conjunta en la que tots els veïns i veïnes que desitgen participar podran passar per la taula instal•lada enfront del magatzem municipal del carrer Magdalena per a escriure el seu desig i envolar-lo lligat a un globus.

A la vesprada les rialles seran les protagonistes amb el taller per a dones "Humor en tiempos revueltos", una dinàmica en grup orientada al foment de l'autoestima, potenciar les nostres fortaleses i activar l'optimisme.

El divendres 10 arriba un dels actes més multitudinaris de la Setmana de les Dones i la Igualtat, un sopar de germanor en un restaurant de la localitat que conclourà amb una rifa patrocinada pels comerços col•laboradors: Centro Aura, La Llimera, Blanca Optics, Bertha, Tamtran, d'Elles, Tentadero La Paz, Forn del Pilar, Mascotes i Rael Arquitectura.

Per descomptat, dins d'aquesta intensa programació també hi ha espai per a les i els més actius amb dues jornades esportives. El diumenge, 5 de març en el Complex Esportiu Paco Camarasa i el dissabte 11 d'en el Poliesportiu Municipal hi haurà activitats per a tots els gustos, des d'una exhibició de pilota i futbol, amb sengles partits dels nostres Clubs femenins locals, fins a pilates, zumba, aquagym o natació per a pares i mares amb bebés.

Per últim, la Setmana de les Dones i la Igualtat arribarà al seu fi el diumenge 12 de març amb la Marxa contra el Càncer organitzada per AECC Rafelbunyol que reunirà a centenars de veïns i veïnes per col•laborar en lluita contra el càncer.
 

Árees