Formulari de cerca

 •  
  L’Auditori Rafelbunyol és l’equipament musical de Rafelbunyol. La seua programació es gestiona des de l’Area de Cultura i es coordina amb la Societat Musical "La Primitiva” que l’usa per als seus concerts i activitats de l'Escola de Música.
   
  Acull el Projecte Rafel Festival, un festival destinat a mostrar les creacions musicals més actuals, i a més té al grup Ensemble d'Arts en residència.
   
  Compta amb un aforament de 430 persones i amb 3 Sales d'estudi i/o gravació.
   
  Les condicions acústiques i l'equipament del recinte, fan que l'Auditori Rafelbunyol siga un dels espais més demandats per a fer gravacions professionals.
   
  Divendres, Març 23, 2018 - 10:15
  Aquest diumenge, l'Auditori de Rafelbunyol serà escenari d'excepció de “Fem música per ells” un espectacle benèfic organitzat per l’ONL Muzukidz en col·laboració amb l'Ajuntament de Rafelbunyol.

  Es tracta de dos concerts, un a les 17 hores i un altre a les 18:30 hores, en els quals actuaran La Primitiva de Rafelbunyol, l'Orquestra CORDES, la Coral Utem i Utem Family i Playtogether de diversos professors i alumnes Suzuki de la Comunitat valenciana.

  La recaptació dels dos concerts anirà íntegrament destinada al projecte Muzukids que intenta construir un món millor a través de la música.

  L’ONL Muzukidz té com a objectiu alleujar la pobresa proporcionant formació instrumental als joves estudiants de comunitats desfavorides dins de les àrees circumdants de Ciutat del Cap (Sud-àfrica). S'utilitza el mètode Suzuki, que es basa en l'educació del talent des de la primera infància. Aquest procés d'aprenentatge no solament desenvolupa la capacitat intel·lectual, sinó que també se centra en el desenvolupament emocional i el benestar.

  Segons aquesta ONL, l'experiència els ha demostrat que una creixent passió i amor per l'instrument des dels primers anys de la infància desenvolupa estabilitat emocional i autoestima abans de l'adolescència. Açò es converteix en una poderosa eina per a resistir les ofertes en anys posteriors que condueixen a l'autodestrucció que involucra a adolescents en el crim, les drogues,…

  A través d'aquest projecte, també es creen possibilitats per a cercar beques d'estudi, ocupació en carreres musicals i per a compartir experiències amb altres joves desfavorits en el futur.

  Dilluns, Novembre 20, 2017 - 12:45
  La sisena edició del Rafel Festival finalitzà el passat diumenge amb l’Ensemble Cepromusic de Mèxic, un grup nacional creat en 2012 i impulsat pel compositor i director valencià José Luís Castillo amb la finalitat de donar difusió a la música de nova creació i als seus creadors.

  Es tracta de la  sisena edició del Projecte Rafel Festival que s'estava realitzant  en la nostra localitat des del 28 d'octubre, una convocatòria que incorpora algunes novetats, tals com la concentració de les 7 actuacions en quatre caps de setmana o la presència de creadors i artistes consagrats, junt amb la participació de joves intèrprets per tal de obrir-los camí i donar-los visibilitat.

   

  La primera activitat fou l’estrena d’una nova producció de teatre musical original produïda per l’Ensemble d’Arts, grup resident del festival, amb suport de l’IVC (Institut Valencià de Cultura) i de l’INAEM (Institut Nacional d’Arts escèniques i Música) qui finança íntegrament l’encàrrec musical al compositor Carlos D. Perales.

   

  La presència de grups nacionals i internacionals com ara l’Ensemble Sinkro  de Vitoria, els solistes del Zahir Ensemble de Sevilla, l’Ensemble Proxima Centauri de Bordeus i el grup nacional de música contemporània de Mèxic li han donat una dimensió de visibilitat i de credibilitat internacional al Rafel Festival fins el punt que el govern mexicà va finançar íntegrament l’encàrrec a la compositora mexicana Georgina Derbéz i que va a ser estrenat en el festival pel B3: Brouwer trio, en la celebració del seu XV Aniversari.

   

  El director artístic, Miguel Angel Berbis, manifesta que aquesta edició “és la consolidació d’un projecte singular que s’ha convertit en un referent dins del món de la creació musical contemporània”.

  Per a la Regidoria de Cultura i per a l'ajuntament aquesta sisena edició suposa el fiançament del Rafelfestival un projecte en permanent construcció i que anem arrodonint a cada edició.

  Alicia Piquer, regidora de Cultura, afirma que “malgrat l'absència de Carlos Santos, podem estar molt contents per la qualitat i diversitat de les propostes i la seua internacionalitat. Això col·loca a l'Auditori Rafelbunyol i al nostre municipi en les rutes de la contemporaneïtat cultural, un dels objectius de l'àrea de Cultura que és la visibilització de les pràctiques culturals contemporànies que porten endavant persones de Rafelbunyol.”

  Dimarts, Novembre 7, 2017 - 12:15
  Aquest cap de setmana continua el “Rafel Festival” amb dues actuacions que combinen la presència de creadors i artistes consagrats, junt amb la participació de joves intèrprets per tal d'obrir-los camí i donar-los visibilitat.

  El dissabte, a les 20 hores, comptarem amb la presència d'un important grup del panorama nacional, els solistes del Zahir Ensemble de Sevilla, que per a l’ocasió estarà format pel compositor Alberto Carretero i Alfonso Rubio Marco, flautista de Foios, encara que actualment treballa en el conservatori de Sevilla.

   

  Un concert en el qual s’interpretarà “Jupiter”, una de les primeres obres compostes amb electrònica en temps real.

   

  A més, el públic assistent podrà gaudir de dues estrenes absolutes, una de la compositora d'Algesires Diana Pérez Custodio i una altra del compositor sevillà Alberto Carretero, qui a més estarà al control de la electrònica i la difusió sonora.

   

  El diumenge, a les 19 hores, per primera vegada participaran joves intèrprets. Claudia Camarasa, Elena Biosca, Jesús Fenollosa i Javier Biosca ens mostraran el prometedor futur de la música valenciana.

   

  Tots els i les intèrprets són joves de Rafelbunyol la formació de les quals i virtuosisme ha aconseguit traspassar fronteres ja que són, o han sigut, academicistes d'algunes de les millors orquestres del món.

   

  Un concert en el qual interpretaran peces d'alguns dels compositors més emblemàtics de la segona meitat del S. XX com són Luciano Berio i Pierre Boulez.

   

  En aquest enllaç teniu la informació detallada del programa: http://projecterafelfestival.ensembledarts.com/. Totes les entrades són a 3€ i es poden adquirir amb antelació a: http://www.agendarafelbunyol.com/index.html

  Dijous, Novembre 2, 2017 - 12:15
  El festival de música contemporània “Projecte Rafel Festival” continua aquest cap de setmana. Es tracta del segon cap de setmana de dobles concerts que pujarà a l'escenari a grups del panorama nacional i internacional.

   

  Proxima Centauri & Ensemble d’Arts ens brindaran un programa de música electroacústica mixta en un concert que realitzaran en conjunt els dos grups el dissabte, 4 novembre, a les 20 h en l'Auditori de Rafelbunyol, i en el qual es mostraran les més recents creacions de compositors francesos i valencians.

   

  El grup de Bordeus "Proxima Centauri" va començar la seua marxa l'any 1991 amb la finalitat de mostrar les més recents creacions musicals dels creadors del seu entorn, especialment aquelles que fan ús de la música electrònica i amb la intenció d'integrar diferents disciplines artístiques en les seues produccions, tals com a ballarins, escenògrafs i creadors de llum escènica.

   

  "Ensemble d’Arts" és el grup resident de l’Auditori Rafelbunyol i en aquesta ocasió intercalarà una sèrie de peces de solistes amb música electroacústica interactiva i video.

   

  Ensemble Sinkro agafarà el testimoni amb un concert completament acústic el diumenge 5 novembre 12 h. El grup de Vitòria-Gasteiz que en aquesta ocasió visita el Rafel Festival en format de trio de cordes, oferirà un programa amb obres de compositors consagrats del segle XXI tals com la compositora finlandesa Kaija Saariaho i els compositors Salvatore Sciarrino i Georges Aperghis, guanyador del premie fundació BBVA en el 2016 per reinventar el teatre musical.

   

  En aquest enllaç teniu la informació detallada del programa: http://projecterafelfestival.ensembledarts.com/. Totes les entrades són a 3€ i es poden aquirir amb antelació a: http://www.agendarafelbunyol.com/index.html

  Dijous, Octubre 26, 2017 - 10:30
  Per motius aliens a l'organització, el Concert de Carles Santos serà ajornat. Quan sapiem la data del nou concert vos la comunicarem.

  Així mateix, procedirem a la devolució dels diners de totes les entrades venudes (els abonaments seran ingressats directament en el compte bancari).

  Dilluns, Octubre 23, 2017 - 10:45
  Esta edició compta amb l’actuació del grup nacional de música contemporània de Mèxic i incorpora la participació de joves intèrprets.

  Aquest diumenge 29 d’octubre començarà la sisena edició del Projecte Rafel Festival, una convocatòria que incorpora algunes novetats. La concentració de les huit actuacions en quatre caps de setmana, en actuacions dissabte i diumenge, però des del disseny artístic, la presència de creadors i artistes consagrats, junt amb la participació de joves intèrprets per tal de obrir-los camí i donar-los visibilitat.

   

  El primer cap de setmana, Rafel Festival obrirà amb una nova producció de teatre musical original produïda per l’Ensemble d’Arts, grup resident del festival, amb suport de l’IVC (Institut Valencià de Cultura) i de l’INAEM (Institut Nacional d’Arts escèniques i Música) qui finança íntegrament l’encàrrec musical al compositor Carlos D. Perales.

   

  Un espectacle per a públic familiar que relata la història d'una nena, la seua iaia i el transcórrer temporal que fa que a voltes els papers entre elles s'intercanvien. Una producció molt nostra, ja que en compta amb la participació de rafelbunyolers i rafelbunyoleres en les diferents parcel·les de la seua creació, des de la part musical, a la dramatització, passant pels textos.

   

  La presència de grups nacionals i internacionals com ara l’Ensemble Sinkro  de Vitoria, els solistes del Zahir Ensemble de Sevilla, l’Ensemble Proxima Centauri de Bordeus i el grup nacional de música contemporània de Mèxic, l’Ensemble Cepromusic, li donen una dimensió de visibilitat i de credibilitat internacional al Rafel Festival fins el punt que el govern mexicà finança íntegrament l’encàrrec a la compositora mexicana Georgina Derbéz per a ser estrenat en el festival pel B3: Brouwer trio, en la celebració del seu XV Aniversari.

   

  El director artístic, Miguel Angel Berbis, manifesta que aquesta edició “és la consolidació d’un projecte singular que s’ha convertit en un referent dins del món de la creació musical contemporània”. La regidora de Cultura, Alicia Piquer, per la seua part, assenyala que el festival “és una oportunitat per als qui els agrada la música de conèixer millor els compositors i intèrprets contemporanis en un espai privilegiat com és l’Auditori Rafelbunyol”.

   

  En aquest enllaç teniu la informació detallada del programa: http://projecterafelfestival.ensembledarts.com/. Totes les entrades són a 3€ i es poden aquirir amb antelació a: http://www.agendarafelbunyol.com/index.html


   

  Dijous, Octubre 19, 2017 - 10:30
  La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Rafelbunyol amb la programació de "Bach goes Jazz" ha apostat de nou per la innovació i la música de nova creació, més si cap si és produïda per un músic local amb una reconeguda trajectòria professional com es J. S. Chapi.

  Aquest dissabte, a les 20 h, a l'Auditori de Rafelbunyol podrem gaudir d'aquest concert de jazz anomenat Projecte "Bach goes Jazz" de mans de 5 grans instrumentistes: Toni Belenguer (trombó), Santi Navalon (piano), Òscar Cuchillo (baix), Igor Tavan (drums) i J. S. Chapi (vibràfon) com a director.

  Un espectacle que implica deixar línies obertes a la creació a través del paral·lelisme que existeix entre aquests dos grans estils d'una sola música, que són el Barroc, i el Jazz, i buscar les similituds psicològiques que produïen entre el públic.

  Una proposta molt innovadora en la que músiques de Bach i els seus coetanis es fusionen en un so peculiar i es transformen en una nova manera d'entendre-les més actual.

  El preu de les entrades és 3 € i ja estan a la venda en la Casa de la Cultura o a través de Servientradas en http://www.agendarafelbunyol.com.

  Dijous, Gener 26, 2017 - 13:00

  La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Rafelbunyol, en col·laboració amb Esemble d’Arts, celebrarà aquest diumenge, 29 de gener, un concert de percussió del duo Nexeduet.

  Nexeduet, enquadrat dins de l'associació Synergein project, està dedicat íntegrament a la investigació i interpretació de la música d'avantguarda per a percussió. Paral·lelament té com a objectiu principal fomentar, generar, i divulgar el pensament de compositors actuals, així com també a través de la seua acadèmia internacional, formar joves músics amb inquietuds en les últimes avantguardes.

  Els Components d'aquest dueto de percussió format per Sisco Aparici i Juanjo Llopico actuaran aquesta vegada en companyia del percussionista convidat Carlos Mulet i la difusió Sonora de Vicent Gómez i Miguel Ángel Berbis.

  Endless relations de Maki Ishii per a trio de percussió i electrònica en viu, i Diàstole de Félix Ibarrondo per a duo de percussió seran les peces que sonen en aquest concert.

  La cita donarà començament a les 18.30 hores en la Sala de Concerts de l'Auditori Rafelbunyol, i les entrades es posaran a la venda en taquilla abans del començament de l'actuació.

   

 • Dissabte, Octubre 21, 2017 - 20:00

  Paralelismes entre el barroc i el jazz

  Preu: 3 €

  Entrades a la venda en la Casa de la Cultura o a través de servientrada en http://www.agendarafelbunyol.com/

Noticias

Árees