Formulari de cerca

Presentació del llibre "Paral·leles", Premi de narrativa Villa d'Almassora
22/05/2017

El divendres per la vesprada, l'autor local, Llorenç Delgado presentà la seua última novel·la "Paral·leles", guanyadora del Premi de Narrativa Vila d'Almassora i ambientada en Rafelbunyol, en la qual recrea una història fictícia, on el protagonista desenvolupa la trama per carrers, localitzacions i indrets del nostre municipi.

A l'acte, que tingué lloc a les 19.30 hores, al Saló d'actes de la Casa de la Cultura, l'autor estigué acompanyat per la regidora de Cultura, Alícia Piquer, la lectora Mercè Piquer, i l'autor local, Vicent Penya. Una xarrada al voltant de la lectura del llibre que va fer evocar els viatges amb el vell trenet de Rafelbunyol.

El llibre tracta la història de Jaume, un jove de quinze anys que va nàixer en l'Espanya de la postguerra, en una família esquinçada per la derrota dels seus i repudiada pel Règim. Se sent esclau del pànic i forçat propietari d'una paüra heretada que mai ha volgut posseir ni entendre. En la cerca d'una eixida a eixa forçada reclusió en llibertat que és la seua por, Jaume orquestrarà en la seua ment un univers paral·lel lliure de basardes.

El protagonista, com a conductor del tren, actor i tramoista del teatre de la seua existència, alçarà i abaixarà el teló en cada acte, sotmés a un guió que ja havia estat escrit abans pels altres: ple de maçons i nazis, i de morts misterioses amb mòbils mundanals. Tracta, en definitiva, de cercar la maduresa esbrinant en les fulles grogues d'un passat turbulent i aterridor per poder girar full i construir la seua vertadera identitat.

Amb aquest és el 5é llibre que s'ha presentat a Rafelbunyol amb autors i autores locals. Per a la Regidora de Cultura, Alícia Piquer "és una fortuna tindre tanta producció literària local, és senyal de fortalesa, d'un veïnat que s'estima la lectura i potser també d'un entorn que afavoreix la recreació".
 

Árees