Formulari de cerca

Desde
Divendres
27
Octubre
18
00
hasta
Diumenge
5
Novembre
2017
21
00
JAUME PANERA-EVOLUTION 1.7

Jaume arriba al meu estudi amb dos quadres nous baix del braç i em diu "espera que en la furgona en porte dos mes" ... Esta estampa es repeteix en prou freqüéncia últimament, ell ve al meu estudi i em mostra amb orgull els últims avanços, les ultimes creacions ... després les comentem junts i em conta els nous projectes que flueixen a borbolls incontenibles.

Jaume pinta a un ritme molt alt, es un treballador incansable, aprofita el temps de que ara disposa, ja no te tantes obligacions al camp i dirigeix el seus esforços cap a la pintura. Esta obert al mon, Jaume viu amb els ulls ben oberts, amb els mateixos ulls nets de quan era menut. Eixa activitat dona una producció alta i ciar les exposicions es van succeint i el seu estudi es va omplint de nous quadres.

Jaume prova nous materials, nous suports, noves maneres de pintar i ho prova sense prejudicis, sense limitacions, sense por , amb la llibertat que dona no tindre que justificar res davant de ningú, amb la llibertat que dona el plaer de pintar per pintar. Amb l'excitació que dona la investigació. Perqué pintar, crear, es sobre tot un métode de coneixement, es avançar en la comprensió del mon que ens envolta i en la comprensió del nostre mon inte­rior i eixe desig de conéixer i d'avançar et dona energia i ganes de viure, queden moltes coses a fer, queden molts quadres per pintar.

El seu cervell sempre esta en efervescencia, les series de quadres es van succeint a un ritme de vertigen, uns quadres donen peu a altres i va passant d'una serie a l'altra sense pudor, com deu ser. Ara pinta una serie de pri­mats, ara un altra de ídols musicals, ara recorda un amic que ha faltat i que activa la seua memoria de vivéncies per a fer-li un homenatge, després ... - després no sabem que vindra, pero motius no en faltaran perqué Jaume ja viu sobre tot per la pintura i per a la pintura i aixó es nota en la força de la seua obra que no vos va a deixar impassibles, de segur que vos sorprendra altra vegada mes ... i les que ens queden.

Una de les noves series, "la dels monos", com ell diu, és segurament la més trencadora de totes les pintades fins ara per Jaume i que vos sorpren­drà. Són retrats, primers plans de primats de diferents espècies. Treballats amb olis i resines que li donen una aparença humana i futurista al mateix temps. Els fons de colors vius captiven a l'espectador que no pot més que mirar als ulls als seus avantpassats que ens miren cara a cara demanant una explicació de cap on ha evolucionat o involucionat (?) el ser humà.

Àrees