Formulari de cerca

Alboraia, Museros i Rafelbunyol celebren el 125 aniversari del 'Trenet'
Alboraia, Museros i Rafelbunyol commemoraran els 125 anys de l'arribada del 'Trenet' que va connectar la ciutat de València amb aquestes localitats.
12/09/2018

La mostra “125 anys del trenet; Pont de Fusta - Alboraia - Museros - Rafelbunyol” comptarà amb una exposició en cadascuna de les poblacions que mostrarà el context històric i l'impacte econòmic, social i cultural que va tindre la infraestructura ferroviària. A més, les exposicions comptaran amb imatges de l'època i objectes de la cultura ferroviària, amb la finalitat d'explicar i posar de manifest el valor històric del 'Trenet'.

Alboraia albergarà l'exposició sobre els inicis del ferrocarril, Museros la implantació de la via estreta i Rafelbunyol explicarà la història del Trenet. Les tres exposicions es poden visitar de forma independent i tracten de recuperar la història d'aquesta infraestructura vinculada al desenvolupament de la comarca.

La inauguració de les exposicions serà divendres que ve 21 de setembre a les 18:00 h i constarà d'una ruta que començarà en la Casa de la Cultura José Peris Aragó d'Alboraia, continuarà a les 19:00 h en la Casa de Cultura de Museros i finalitzarà a les 20:00 h en la Casa de Cultura de Rafelbunyol, on es realitzarà la clausura de l'acte.

El ‘Trenet' ha sigut partícip de vides, històries i fets rellevants, importants en la seua pròpia dimensió individual i, en conjunt, altament interessants a escala col·lectiva. En aquesta mostra volem ajudar a rememorar aquelles històries. Històries de les quals formem part i en les quals esperem que el visitant es veja immers.

 

 

Àrees