Formulari de cerca

9 d'octubre
Rafelbunyol commemora el "Dia de la Comunitat Valenciana" amb quatre dies d’activitats culturals i festives organitzats per l'Ajuntament.
27/09/2017

La programació començarà divendres, 6 d'octubre, a les 11 hores amb la inauguració de la Exposició didàctica “Connectats pel Valencià”. Una mostra que  recull, a través d’imatges, cartells, vídeos..., diferents campanyes per promoure l’ús del valencià en diferents àmbits quotidians com ara les festes (falles, moros i cristians), l’educació, els comerços (forns, pastisseries, fruiteries, carnisseries, pescateries...), els esports (vela llatina, ciclisme...).

 

Per la vesprada celebraran  "Contes de Rafelbunyol a la fresca", una activitat, coordinada des de la Biblioteca Municipal que es proposa la recuperació de les històries de la tradició oral de Rafelbunyol a través de narradors i narradores locals conduïdes per un conta contes professional de la companyia El Gran Jordiet Contacontes.

 

A la nit, l’Ajuntament ha organitzat una vetlada folklòrica amb la participació del grup de danses de Puçol AC Grup Rondalla i Danses Els Fallers de Port de Sagunt. Un esdeveniment que començarà amb un passa carrers des de la Plaça de l’Ajuntament fins a la Plaça de la Corona on seguira el seu espectacle.

 

L'endemà, la música més nostra serà la protagonista de la festa amb el 3r aplec de dolçainers i tabaleters. A les 18:00 hores, les colles de dolçainers recorreran els carrers del centre de la localitat per acabar en la Plaça de La Corona.

 

Després, al voltant de les 20 hores, la Plaça de La Corona s'omplirà de llum i olor de pólvora, amb un "correfoc" a càrrec de Dimonis de Massalfassar.

 

El diumenge, 8 d’octubre la música en Valencià continua però per als més xicotets i xicotetes, amb el concert del popular grup «Ramonets» i el seu rock per a tota la família.

 

El dia 9 d'octubre la bona gastronomia serà l'eix central. Els festers de Sant Antoni 2018 seran els encarregats de l'elaboració d'un dels plats més típics valencians: la caldera. Entorn d'una trentena de calderes, s'estendran pel carrer Magdalena perquè tot aquell que ho desitge puga portar-se a casa la seua ració per tan sols 2 euros. El repartiment es durà a terme partir de les 14 hores.

Àrees