Formulari de cerca

Rafelbunyol, Museros i Alboraia commemoraran els 125 anys de l’arribada del “trenet”
Els regidors de cultura dels tres municipis de l’Horta Nord han visitat el Taller d’Història Ferroviària d’FGV.
13/04/2018

Els ajuntaments de Rafelbunyol, Museros i Alboraia, a través de les seues regidories de Cultura, estan organitzant un projecte conjunt per commemorar el 125 aniversari de l’arribada del “trenet” als 3 primers municipis que van tindre estació en el aleshores anomenat Ramal Puente de madera-Rafelbuñol que s’inauguraria al llarg de 1893.

 

El projecte, comissariat per l’historiador i gestor cultural, Rubén Pacheco, naix amb l’objectiu de mostrar simultàniament en les 3 sales d’exposicions un relat al voltant del que va suposar la construcció de la infraestructura i el desenvolupament d’eixa part de l’àrea metropolitana.

 

El projecte pretén recollir amb la participació de la ciutadania, records, fotografies i objectes que pugen reconstruir l’evolució d’eixe mitja de transport des que era un element alié a l’horta fins que s’ha convertit en un element imprescindible de connexió amb la ciutat.

 

La visita d’Alicia Piquer, Victor Xercavins i Ismael Rubio amb el comissari al Taller d’Història Ferroviària és un pas endavant en les converses que han estat mantenint amb FGV per a la cessió d’elements ferroviaris, senyals, mapes o documentació que podran formar part de l’exposició.

 

Àrees