Formulari de cerca

L’Ajuntament de Rafelbunyol intensifica la seua campanya contra la violència de gènere durant les festes
L'Ajuntament de Rafelbunyol intensifica enguany la seua campanya contra la violència de gènere amb l'objectiu de previndre les agressions sexistes durant les Festes Populars i Patronals.
30/08/2018

La iniciativa consisteix en una campanya de conscienciació ciutadana amb el lema “No és No. Tinguem la festa en pau”, mitjançant la difusió de cartells i el repartiment de gots i tovallons de paper en establiments hostalers de la localitat.

 

Aquesta campanya de sensibilització va dirigida directament al públic objectiu i a sectors que són, normalment, de difícil accés, com són la joventut o les persones que consumeixen amb assiduïtat alcohol en els bars locals.

 

La cartelleria que, tant de manera física com a través de les xarxes socials, estarà present durant totes les festes inclou missatges com “No permeteu conductes violentes, masclistes, homòfobes, racistes o xenòfobes”, “Som lliures de decidir qui i quan ens ha de tocar” o “Només sí és sí. Totes les persones tenen dret a la llibertat sexual i a dir que sí o que no".

 

Dins de la mateixa campanya, la Regidoria d’Igualtat repartirà tovallons de paper en tots els establiments hostalers de la localitat amb els telèfons 016 i 112 acompanyats de tres missatges diferents: “Stop violències masclistes. No és No”, “Com siga, on siga i quan siga: No és No” i “Tinguem la festa en pau. No és No”.

 

La tercera acció és el repartiment de gots en les barres que instal·len distintes associacions en els concerts de les nits de festes.

 

Aquesta campanya es va iniciar amb una jornada informativa, impartida per l’agent d’igualtat i una agent de la Policia Local, dirigida a les associacions i als propietaris dels bars, amb la finalitat que saberen com actuar davant la presència d’algun tipus de violència masclista.

 

“La campanya està pensada per arribar al fet que el mateix veïnat siga conscient i participe activament a l'hora d'identificar conductes masclistes, podent reaccionar davant qualsevol tipus de violència. No es tracta de responsabilitzar els veïns i les veïnes, ni d'encarregar-los la seguretat de la festa, tasques de les quals s’ocupa el dispositiu de seguretat de la Policia Local, sinó d'informar-los sobre com actuar en cas de presenciar una agressió, sobre a qui cal cridar i sobre com s'ha d'afrontar la situació”, declarava la Regidora d'Igualtat, Alicia Piquer.

Àrees