Formulari de cerca

Setmana de les Dones i la Igualtat
23/02/2017

L'Ajuntament de Rafelbunyol, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona, ha organitzat la Setmana de les Dones i la Igualtat amb activitats culturals, socials i esportives per a totes les edats, les quals tindran lloc del 3 al 13 de març.

L'Ajuntament de Rafelbunyol, amb l'objectiu de viralitzar missatges d'igualtat a través de les xarxes socials per a conscienciar sobre la importància d'eradicar les desigualtats de gènere, ha llançat un concurs amb el hashtag #MannequinPerLaIgualtat.

Es tracta d'un concurs on els participants deuran gravar un vídeo de 45 segons, com a màxim, en el qual els i les participants, de totes les edats, realitzen el conegut "mannequin challenge", introduint una frase visible a favor de la igualtat. El grup guanyador es portarà a casa un val de 100 euros per a gastar al comerç local.

Tots els vídeos participants s'estrenaran el dia 3 de març a la vesprada en una projecció conjunta en el saló d'actes de la Casa de la Cultura, la qual, una vegada finalitzada, donarà pas a la projecció del film Sufragistas. Anteriorment, el mateix dia tindrà lloc la inauguració de l'exposició "El trabajo de las mujeres en la tabacalera de Valencia", la qual estarà oberta al públic del 3 al 20 de març en la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura.

L'endemà, l'activitat cultural continuarà amb el teatre i amb la comèdia "Las putas amas de casa": una obra que els i les majors podran gaudir al mateix temps els seus xicotets i xicotetes es diverteixen en una sala contigua de la Casa de la Cultura amb l'animació lectora "contes per a la igualtat de gènere".

La salut és molt important, per això s'ha organitzat una xarrada sobre sòl pelvià i podologia el dilluns dia 6 de març, que de nou, amb l'objectiu de compatibilitzar horaris i conciliar la vida familiar amb la resta d'activitats, es portarà a terme a la mateixa hora i al mateix edifici que una animació lectora.

L'Ajuntament ha plantejat activitats per a totes les edats; però, conscient de l'enriquidor que és ajuntar a majors i xicotets en una mateixa activitat perquè mitjançant el joc compartisquen coneixements, ha organitzat un taller intergeneracional on faran un mural per la Igualtat.

Per segon any consecutiu, els veïns i veïnes de Rafelbunyol visualitzaran la igualtat mentre passegen per la localitat gràcies a un projecte d'intervenció en els passos de vianants amb missatges sobre la defensa dels drets de la dona i la igualtat de gènere que elaboraran els i les joves en unes jornades prèvies de sensibilització.

El 8 de març, Dia Internacional de la dona, el Consistori ha organitzat un acte institucional en la plaça del carrer Miquel Romeu en el qual es procedirà a la lectura del manifest que donarà pas a una lectura participativa, on es llegiran textos relacionats amb l'apoderament de la dona i el foment de la igualtat per part de la ciutadania que desitge participar.

El dijous 9 de març, aprofitant l'afluència de gent al carrer pel mercat, tindrà lloc un "Desig per la igualtat". Es tracta d'una solta de globus conjunta en la que tots els veïns i veïnes que desitgen participar podran passar per la taula instal·lada enfront del magatzem municipal del carrer Magdalena per a escriure el seu desig i enlairar-lo lligat a un globus.

A la vesprada, les rialles seran les protagonistes amb el taller per a dones "Humor en tiempos revueltos", una dinàmica en grup orientada al foment de l'autoestima per a potenciar les nostres fortaleses i activar l'optimisme.

El divendres 10 arriba un dels actes més multitudinaris de la Setmana de les Dones i la Igualtat, el sopar de germanor en un restaurant de la localitat que conclourà amb una rifa patrocinada pels comerços col·laboradors: Centro Aura, La Llimera, Blanca Optics, Bertha, Tamtran, d'Elles, Tentadero La Paz, Forn del Pilar, Mascotes i Rael Arquitectura.

Per descomptat, dins d'aquesta intensa programació, també hi ha espai per a les i els més actius amb dos jornades esportives. El diumenge 5 de març, en el Complex Esportiu Paco Camarasa, i el dissabte 11, en el Poliesportiu Municipal, hi haurà activitats per a tots els públics, des d'una exhibició de pilota i futbol, amb sengles partits dels nostres Clubs femenins locals, fins a pilates, zumba, aquagym o natació per a pares i mares amb bebés.

Per últim, la Setmana de les Dones i la Igualtat arribarà a la seua fi el diumenge 12 de març amb la Marxa contra el Càncer organitzada per AECC Rafelbunyol, la qual reunirà a centenars de veïns i veïnes per col•laborar en lluita contra el càncer.
 

Àrees