Formulari de cerca

Rafelbunyol presenta EYE-VENTURE davant la Comissió Europea
28/04/2017

L'Ajuntament de Rafelbunyol conscient de la importància d'invertir en formació per millorar el futur laboral de la joventut ha desenvolupat EYE-VENTURE (European Youth Entrepreneurship Venture / Aventura Europea de l'Emprenement Juvenil). Un projecte realitzat a través de la Fundació Equipo Humà que ha estat presentat davant la Comissió Europea.

 

El projecte EYE-VENTURE té com a missió contribuir a la millora de les competències en emprenement, de la joventut europea de 15 a 18 anys. El projecte aprofita la diversitat europea per intercanviar metodologies i materials de formació, i generar un pla de formació holístic que serà portat a la pràctica durant un curs escolar, i tindrà com a eix el desenvolupament d'un projecte emprenedor per grups transnacionals de joves tutoritzats.

 

Un ambiciós projecte que conjumina a centres de formació especialistes en emprenement, de diferents parts d'Europa (Portugal, Espanya, Croàcia i Finlàndia), organitzacions educatives i institucions (Espanya, Croàcia, Finlàndia) capaces d'organitzar un pla de formació per a joves, convocar-los i gestionar intercanvis a Finlàndia i Espanya, i comptarà amb la col·laboració de “business angels” que aportaran una visió des del mercat.

 

Es tracta per tant, de capacitar a joves europeus pel emprenement, millorar les seues competències lingüístiques en anglès, el seu maneig de les Tics, incrementar el seu capital social europeu i afermar els valors de la diversitat europea i de la unitat al voltant de problemàtiques compartides. D'altra banda, el projecte facilitarà l'intercanvi de metodologies i materials per a l'educació en emprenement, entre organitzacions de formació, millorant la capacitat dels formadors juvenils per construir i afermar competències emprenedores de les persones joves.

 

El programa està plantejat per iniciar-se amb un intercanvi de 5 dies al setembre de 30 joves espanyols, croats i finlandesos a Hèlsinki, on es capacitarà als joves en emprenement, es conformaran 10 grups transnacionals de treball i se'ls prepararà per portar endavant el seu projecte emprenedor en els propers 9 mesos coordinats i tutoritzats des de les seves llars. Tutors a Espanya, Croàcia i Finlàndia assistiran durant el desenvolupament del projecte, i a final de curs, tots els joves i formadors es reuniran de nou a Rafelbunyol per presentar els seus resultats a concurs, rebre la valoració d'actors reals del mercat, i conèixer els ecosistemes de emprenement, programes de formació i serveis de suport a la persona emprenedora.

 

Aquest innovador projecte, realitzat a través de l'àrea de projectes de la Fundació Equipo Humà, entitat destinada a fer tangibles els plans projectats per les Administracions Locals, haurà d'esperar a ara la qualificació i aprovació de la Comissió Europea que, després d'una avaluació de 5 mesos, decidirà si atorga el finançament necessari per a la seua posada en marxa.

 

 

Árees